دوره ای که به جرات میتونه ورق زندگیتو عوض کنه!


» موزه دفاع مقدس ایران | جاذبه های تهران ، ایران

موزه دفاع مقدس ایران | جاذبه های تهران ، ایران

موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

یک موزه جدید و پیشرفته در تهران است. می توانید از آن اطلاعات خوبی در مورد جنگ ایران و عراق بدست آورید. این موزه از 7 تالار و یک قسمت انتهایی که یادمان دفاع مقدس است، تشکیل شده است.این جنگ به جنگ ایران و عراق (1988-1980) اختصاص دارد ، درگیری ای که در ایران به عنوان "جنگ تحمیلی" یا عمدتا "دفاع مقدس" شناخته می شود. این موزه از قسمتهای مختلفی مانند مقبره سربازان گمنام ، برج پرچم ، فضای باز و دریاچه ، پارکینگ ، سالن های کنفرانس ، مسجد خرمشهر ، کتابخانه و موزه پانوراما تشکیل شده است.

یکی از بزرگ ترین باغ موزه های کشور محسوب می شود.در این موزه از آخرین تکنولوژی های روز برای نمایش اسناد و تصاویر جنگ بهره گرفته شده است. موزه به عنوان بزرگ ترین موزه جنگ جهان اسلام و مدرن ترین موزه غرب آسیا یاد شده است. بازدید از این موزه به شکلی کاملا ملموس و متفاوت در دنیای جنگ تحمیلی قرار می گیرید.

ساختمان موزه دارای معماری بسیار منحصر به فردی است. موزه علاوه بر ساختمان اصلی دارای یک سراسرنما با قابلیت نمایش فیلم به صورت 360 درجه با افکت های ویژه است.

موزه در انتهای یک باغ دره ساخته شده است که عناصر و گیاهان استفاده شده در آن کاملا مفهومی و نمادین هستند. بلندترین برج پرچم دنیا پشت محوطه این موزه و در پارک طالقانی قرار دارد.

یکی از قوی ترین لیزرهای دنیا در این موزه مورد استفاده قرار گرفته است که در هنگام شب و نمایش موزیکال آب نمای موزه، می توانید از آن دیدن کنید.

1- تالار آستانه

هدف از نامگذاری تالار برای آن است که این مکان، آستانه ای برای ورود به تالار های هفت گانه محسوب می شود. در این بخش فضای شروع مبارزات مردم ایران با رژیم پهلوی در دهه 30 خورشیدی تا ورود امام خمینی به ایران، به تصویر کشیده شده است. تالار آستانه شامل 2 بخش اصلی سالن ریشه ها و سالن آستانه است.

دو بخش مهم را شامل می شود. بخش اول دیوار بزرگی متشکل از 38 مانیتور است که مبارزات مردم ایران در بین سال های 1332 تا 1357 را به تصویر می کشد. بخش دوم، که به جلوگاه امام خمینی معروف است، شامل نمایش تصاویری از امام خمینی بین سال های 1343 تا 1357 و تصویری از ورود امام خمینی به ایران در 12 بهمن 1357 می شود.

در این تالار شما می توانید از بخش های بسیار جذاب دیگری نیز دیدن کنید. یکی از این بخش ها دیوار شعار نویسی است که شعارها با افکت صوتی و اسپری های رنگی شروع به شکل گرفتن می کنند. بخش دیگر یک اثر هنری مفهومی از 21 عدد سلاح (ژ3) و ترکیب آن با گل های میخک است که به نوعی نمادی از پیوستن ارتش به مردم ایران و حمایت از انقلاب سال 1357 است.

2- تالار حیرت و حقانیت یا قضاوت

نام این تالار را حیرت و حقانیت یا قضاوت نامیده اند که نمادی از شوک و حیرت مردم ایران از آغاز جنگ تحمیلی و تمام حوادث تلخی ست که در این دوران اتفاق افتاد. بر این اساس اولین اثری که در این تالار می بینید، تصویری بزرگ از صدام در حال پاره کردن مصوبه شورای امنیت است. این سند در ارتباط با حریم مرزی ایران بود که نادیده گرفتن آن توسط صدام حسین، نقطه آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران شد. این تصویر به صورت مداوم نمایش داده می شود.

دیوار تقویم کودتا شامل رویدادهای اتفاق افتاده بین سال های 1920 تا 1980 میلادی در کشور عراق تصاویر تجاوزهای عراق به خاک ایران پیش از اعلان رسمی جنگ از اسفند 1357 تا شهریور 1359 ماکت مسجد جامع

آثار مهم تالار

خرمشهر بزرگترین ماکت موجود در موزه

اتاق بمب باران؛ شامل فیلمی 7 دقیقه ای از بمباران هوایی عراق در خاک ایران. طراحی فضای نمایش فیلم به گونه ای است که شما را کاملا در موقعیت بمباران قرار می دهد.

دیوار حمله سراسری که در آن تصاویری از حمله عراق با 12 لشکر نظامی را نشان می دهد که در تاریخ 30 شهریور 1359 اتفاق افتاد.

شبیه سازی خرمشهر بعد از جنگ و ماکت پالایشگاه آبادان که با استفاده از قطعات واقعی به جا مانده از دوران جنگ ساخته شده است.

سایر بخش های تالار، آثار دیگری مثل اثر هنری از قطعنامه 479، تخریب صنعت ایران، وسایل به‌جامانده از بمباران عراق، تانک فارم، اثر هنری از قطعنامه 540 و دیوار آوارگان، ماکت خاک خان لیلی یک منطقه در قصر شیرین ایران به نمایش درآمده است.

3- تالار دفاع

این تالار به نمایش آثاری می پردازد که نشان دهنده دفاع غیورانه و جانانه مردم پس از شروع جنگ تحمیلی است.در میان تالارهای مختلف این باغ‌ موزه فقط یک تالار با نام «تالار پروانه‌ها» جنبه موزه‌ای دارد که برای معرفی سرداران دوران دفاع مقدس درنظر گرفته شده است. اما بقیه تالارها جنبه رویدادی دارد و می‌توان تمام اتفاقات دوران دفاع مقدس را در آن به شکل زنده در همان حال و هوا دید.

تالار اول، تالار آستانه یا همان سرآغاز است. بخش دائمی موزه و نمایش‌دهنده مجموعه وقایعی است که در فاصله سال 57 تا آغاز جنگ منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شده است.

از آثار مهم موجود در این تالار

مدارک و تصاویرِ بایکوت خبریِ حمله عراق به ایران توسط رسانه های غربی

تالار روح الله: شامل آثاری که نشان دهنده حمایت همه جانبه امام خمینی از مردم در جنگ تحمیلی است.

سنگرهای سرد و گرم به منظور آشنایی بازدیدکنندگان با شرایط رزمندگان در سنگرها و انواع آن. علت نام گذاری این سنگر ها هوای بسیار گرم سنگرها در جنوب و هوای فوق العاده سرد آن ها در غرب کشور بوده است. برای آن که بازدید کنندگان میزان سردی و گرمی هوای داخل سنگرها را درک کنند دمای هوای داخل سنگر ها توسط سیستم های گرمایشی و سرمایشی باز آفرینی شده اند.

مسجد: به عنوان کانون اجتماعات رزمندگان در آن دوران و پایگاهی برای پشتیبانی از جبهه ها نمایش انواع پرچم ها به عنوان نمادی برای همبستگی، وحدت و اتحاد

تصاویری از مردم با سنین متفاوت که مشتاقانه در حال اعزام به جبهه هستند و ویترینی از هدیه های مردم عادی به رزمندگان 

از دیگر بخش های این تالار می توان به دیوار منحنی ال ای دی، فرمان ها و رهنمودهای امام خمینی (ره)، ایستگاه های صلواتی، نقش اقلیت های مذهبی اشاره کرد.

در این تالار تمامی وقایعی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی شده به نمایش در می‌آید و روزهای آغازین جنگ تحمیلی به تصویر کشیده می‌شود.

4-چهارمین تالار آرامش

باغ موزه دفاع مقدس است. در این تالار می‌بینیم که روزهای جنگ و دفاع از ناموس و خاک میهن در عین سختی‌ها و دشواری‌هایی که برای ملت داشت با آرامشی برای دفاع از ارزش‌های انقلاب همراه شده بود.

این تالار در اصل دوره ای از جنگ را نشان می دهد که مردم عادی و رزمندگان جنگ با شرایط موجود، کنار آمده و به آن مسلط شده اند و در واقع به یک آرامش درونی رسیده اند. در این دوره رزمندگان ابتکار عمل را به دست گرفته اند و با فرآیندهای مهندسی شده و فنی از خاک وطن دفاع می کنند.

آثاری که در این تالار خواهید دید

تصاویر نیروهای عراقی روی پرده مه که با نزدیک شدن بیننده به صفحه های نمایش، سربازان عراقی ابتدا به حالت تهاجمی در می آیند و سپس شروع به عقب نشینی و فرار می کنند.

نمایی از سنگرهای فرماندهان جنگ در حال برنامه ریزی برای عملیات

اثری از سلاح آر پی جی 7 وشلیک مجازی آن

ماکتی از موشک های هدایت شونده و عکس های هوایی گرفته شده توسط آنها

روایتی 7 دقیقه ای از شهید آوینی درباره جنگ

تصاویری از عملیات های آبی، خاکی، هوایی و جنگِ نفت کش ها

نمایش نقش منافقان در ناامنی های کشور پس از انقلاب و دوران دفاع مقدس

نمایش نام و تاریخ عملیات های جنگ تحمیلی در اندازه های مختلف روی دیوار

از دیگر بخش های این تالار می توان به نمایش سلاح های سبک نظامی، سلاح کاتیوشا، ناوبری های جنگ، میز طرح ریزی عملیات، پل خیبر اشاره کرد.

5-تالار پنجم شهادت

این تالار با پل شهادت آغاز می شود، پلی که دیوارهای سفید اطرافش با نام شهدای جنگ مزین شده است. یکی از بخش های مهم تالار شهادت، تالار عاشوراست که در آن هشت سال استقامت و ایثارگری ایرانیان به تصویر کشیده شده و با الهام از نهضت بزرگ عاشورا طراحی شده است.

بخش دیگر که جانبازان نام دارد به مراحل مختلف زندگی این افراد، نقش آن ها در جنگ و بخشی از مشکلات شان در زندگی روزمره می پردازد. قسمت بعدی مربوط به مفقودالاثرها و یادگاری های به جا مانده از آن ها مثل پلاک، چفیه اختصاص دارد. یکی از آثار تاثیرگذار این تالار، ماسکی شیمیایی ست که نشان دهنده استفاده عراق از بمب های شیمایی در طول جنگ است.

بخش بعدی، آزادگان است که در آن 3 نمایشگر، فیلمی از زندگی اسیران جنگی ایران در عراق را نمایش می دهند. بخش آخر نیز دیواری بزرگ و پوشیده از پلاک کوچه هاست که با نام شهدای جنگ مزین شده و به تفکیک استان به نمایش در آمده اند.

6-تالار ششم پیروزی

که پیروزی‌های دلاورانه جوانان ایرانی در روزهای جنگ را به تصویر می‌کشد. از پیروزی در عملیات‌های مختلف گرفته تا آزادسازی خرمشهر و پیروزی‌های عرفانی و معنوی و به نمایش پیروزی های به دست آمده در دوران جنگ تحمیلی می پردازد.

آثاری که در این تالار می بینید

معرفی حمایت کنندگان خارجی صدام حسین و اسناد اخبار مربوط به پشتیبانی از او در سطوح نظامی و غیر نظامی

تصاویری از روزنامه های آن دوران که شادی مردم از پیروزی های به دست آمده را نشان می دهند.بخش تالار وقایع آخر جنگ که روی یک دیوار بزرگ تصاویری از حال و هوای روزهای آخر جنگ را به نمایش می گذارد. اثر هنری ساخته شده از طناب که نمادی از عاقبت صدام و مجازات اعدام اوست.

تصاویری از صدام حسین و سرانجام وی که در سال 2006 اعدام شد.حملات شیمیایی به منطقه حلبچه در سال 1366 و شهر مرزی نودشه در همان سال قطعنامه 598 و مکاتباتی که صدام حسین و رهبری و رئیس جمهوری وقت ایران در راستای این قطعنامه انجام دادند.

از دیگر بخش های این تالار می توان به تصاویر دیگری از صدام حسین، عملیات های ثامن الائمه، بیت المقدس، والفجر، مرصاد، حادثه جانسوز هواپیمای مسافربری ایرباس

7-تالار هفتم به نام سرانجام

هفتمین تالار این باغ موزه، فضایی متفاوت از آنچه تاکنون درباره جنگ گفته شده، دارد. تالار سرانجام نیز روایت گر نتیجه و عاقبت این هشت سال جنگ برای بازدیدکنندگان است.

شروع تالار سرانجام با رحلت امام خمینی آغاز می شود. شما به محض ورود به این تالار، 9 عدد آینه را خواهید دید که تصویر صندلی خالی امام خمینی- در بالکن منزل جماران ایشان- روی آنها به نمایش در می آید.

بخش بازسازی شده حسینیه جماران، مکانی که بیشتر سخنرانی های امام خمینی در آن صورت می گرفت.

تصاویری از امام خمینی در بیمارستان

وداع خانواده امام با وی و مراسم تشییع پیکر ایشان

خوانده شدن وصیت امام خمینی توسط آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران

تصاویری از زندگی آیت الله خامنه ای در دوران جنگ و دوران ریاست جمهوری ایشان

تصویر سند چشم انداز 20 ساله ایران، متن قانون اساسی، برنامه های 5 ساله، کتاب صحیفه نور امام خمینی

تصاویری از راهپیمایی های مردم در روز 22 بهمن طی 32 سال گذشته، که در جهت حمایت از جمهوری اسلامی ایران برگزار شده اند.

یادبودی از شهدای هسته ای، ماکت هایی از سانتریفیوژ و تعدادی از نمونه های ترکیبات دوتریوم و آب سنگین

دیدنی های باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس

باغ دره

از نام باغ موزه دفاع مقدس پیداست، این موزه ترکیبی از یک ساختمان داخل باغی بزرگ است؛ البته باغی نه چندان رنگارنگ! در طول مسیر رسیدن به موزه، باغی از گیاهان را خواهید دید که در آن حدود 400 نوع گونه گیاهی دارویی بسیار مقاوم و همیشه سبز وجود دارد. این گیاهان دارویی حدود 90 درصد گیاهان باغ را تشکیل می دهند و به زودی قرار است تمامی آن ها شناسنامه دار شوند. از نکات جالب توجه این باغ آن است که راه رفتن روی چمن ها یا داخل باغ ممنوع نیست، چون چمن ها از نوعی هستند که قابلیت ترمیم خود را دارند. این چمن ها نمادی از مقاومت شهیدان جنگ هستند آنان آسیب پذیر نبودند و به ترمیم زخم های خود میپرداختند

برج پرچم

این برج روی تپه های عباس آباد و درست در کنار موزه و مزار شهدای گمنام قرار گرفته است. برج پرچم جمهوری اسلامی ایران با ارتفاع 210 متر بلندترین برج پرچم در دنیاست اما پیش از آن کشورهایی مثل ترکمنستان با 133 متر و اردن با 130 متر، در این زمینه جلودار بودند. از نکات جالب توجه این برج آن است که در مدت بسیار کوتاهی یعنی تنها 6 ماه ساخته شده است و پرچمی به ابعاد 42 در 42 متر را به اهتزاز در می آورد.

مسجد جامع خرمشهر

مسجد نمادی از مسجد جامع خرمشهر است، مسجدی که سنگر و مقر اجتماعات رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی بود. معماری مسجد جامع با نمونه واقعی آن مطابقت دارد و همین امر موجب ملموس تر شدن بازدید می شود. علاوه بر معماری مسجد برای فضاسازی بهتر، نورپردازی ویژه ای به شکل سه بعدی برای نمایش تخریب مسجد در آن دوران روی بنا به نمایش در می آید. 

سراسرنمای مقاومت

گنبد آبی رنگ بزرگی می بینید که در کنار موزه دفاع مقدس قرار دارد؛ اینجا همان سراسرنمای مقاومت باغ موزه دفاع مقدس است. در بخش سراسرنما تلاش شده است تا فضاسازی از شهر خرمشهر، از دوران پیش از جنگ و پس از آن صورت بگیرد. ساختمان سراسرنما شامل 2 طبقه می شود: در طبقه بالا بخش سراسرنما قرار دارد و به پخش فیلم های 360 درجه می پردازد و طبقه پایین که به فروش محصولات فرهنگی و مرتبط با جنگ مثل پلاک اختصاص پیدا کرده است. 

ابتدا که وارد سالن می شوید فیلم ها شروع به پخش شدن می کنند. اول مادری را خواهید دید که در حال دود کردن اسپند برای فرزند رزمنده اش است، سپس در میان حال و هوای آرامش بخش خرمشهرِ پیش از جنگ، بازارچه خرمشهر، دکه های سمبوسه و فلافل فروشی، سینما حافظ خرمشهر قدمی خواهید زد. اما به محض عبور از خیابان، آرامش پیش از جنگ تمام شده و جنگ آغاز می شود.

شما اکنون زیر گنبد اصلی ایستاده اید و بالای سرتان فیلمی پخش می شود که تجربه واقعی از جنگ به شما خواهد داد. پس از آن ایستگاه های صلواتی را می بینید و ترانه های مقاومت و جنگ را می شنوید. در بخش بعدی شما روی خاک شلمچه که با شیشه پوشانده شده، قدم خواهید زد و سپس اثر هنری نخل شاهد را می بینید که نمادی از یک شاهدِ جنگ و مصیبت های وارده بر مردم است. در بخش بعد حسینیه شهدا و در آخر پل آزادی را مشاهده خواهید کرد، پلی که بعد از 34 روز مقاومت آخرین نقطه از شهر بود که به دست دشمن افتاد و نمادی از مقاومت مردم خرمشهر به حساب می آمد.

دریاچه و آبنمای موزه

جایی که در آن ترکیب آب، تصاویر سه بعدی و صدا، سمفونی جنگ و رنگ را می آفریند. در اصل داخل دریاچه ای که در بخش باغ دره ساخته شده است، بیش از 100 فواره قرار دارد که شب هنگام آغاز به کار می کنند و به محض روشن شدن شان، تصاویری از رزمندگان را روی پرده ای از آب نمایش می دهند. در واقع اینجا، جشنواره ای از نور با 16 میلیون طیف رنگی بر پا می شود تا شما را مهمان بزرگترین فستیوال نوری ایران کند. 

یکی از دیدنی های این بخش آنجاست که یکی از قوی ترین لیزرهای دنیا نوشته هایی مثل تبریک عید، شهادت را روی رشته کوه های البرز به نمایش در می‌آورد. جالب است بدانید فاصله بین کوه های البرز و این لیزر به 20 کیلومتر می رسد. 

مزار و یادمان شهدا

این مکان در بخش غربی موزه قرار گرفته و مزار هفت شهید گمنام و دو شهید شناسایی شده (برادران شهید علیرضا گلچینی و عبدالرحمان گلچینی) است. طراحی این یادمان به گونه ای ست که عروج شهیدان را به خوبی نمایش دهد.

نمایشگاه خودروهای شهدای هسته ای

این قسمت خودروی مهندسان هسته ای، شهیدان شهریاری، احمدی روشن، دکتر عباسی و شهید رضایی نژاد در حالی روی آن ها پارچه ای سفید کشیده شده است و در محافظ های شیشه ای قرار دارند، به نمایش در آمده است. 

نمایشگاه ادوات جنگی

در بخش های مختلف باغ موزه ادوات جنگی اعم از انواع موشک، هواپیماهای جنگی و ... که دستاوردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران هستند، به نمایش گذاشته شده است. 

سالن تیراندازی شهید همدانی

این سالن به منظور آشنایی و کار با سلاح های جنگی برای علاقه مندان احداث شده است. در اینجا شما می توانید با اسلحه های جنگی مثل کلاشینکف در فضایی شبیه سازی شده به میدان جنگ تیراندازی کنید و تجربه ای نزدیک به واقعیت داشته باشید  

زیپ لاین جنب باغ موزه دفاع مقدس

قرار گرفته است و در عین حال که فرصت تجربه هیجان و آدرنالین را به شما می دهد، نمایی زیبا از پارک آب و آتش تهران را هم پیش روی تان می گذارد. زیپ لاین کماندو 210 متر طول دارد و ارتفاع آن 30 تا 50 متر است. 

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  مشاور ایرانی در لندن   |   گردشگری ارم بلاگ   |   فروش تجهیزات ویپ   |   تهران وکیل  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! مشاهده